Trencant tòpics.
Orles actuals i divertides

Qui va dir que les orles havien de ser estàtiques, grises i serioses?

Fa una pila d’anys, quan encara tenia la mainada a l’escola, un grup de pares em van demanar si podia dissenyar una orla per als seus fills i filles que acabaven l’etapa de primària. Res, posar les fotos dels graduats en primer pla, una al costat de l’altre, com tota la vida s’havia fet. Només perquè en passar els anys, tots poguessin recordar la cara que feien els seus companys quan eren infants.

I tant! –vaig respondre–, però de cap manera serà una simple orla.

Per mi és molt important que el que faig representi a qui ha de beneficiar. En aquest cas havia de ser un disseny que reflectís tot el que són els nens i nenes. Així que la proposta que els vaig fer va incloure una foto de grup, ninots divertits infiltrats entre la mainada i professors i unes fotos individuals de cada criatura, on apareixien dinàmics, riallers, desenfadats, amb poses… talment com eren.

El resultat va ser molt ben acollit, i l’experiència va fer que centres de secundària em demanéssin també, que els fes les orles dels seus graduats de batxillerat. Un altre repte, on l’essència encara té més caràcter. Els alumnes tanquen una etapa per posar el peu al món adult. Cal doncs, que els deixem participar del projecte, riure, agrupar-se i veure’s guapos i guapes!

Captar els moments que destil·la la joventut amb horitzons nous per descobrir.

A dia d’avui, ja n’he fet una bona pila. Totes diferents. Si en voleu veure alguns exemples aneu a la secció disseny gràfic d’aquest lloc web o cliqueu aquí directament.

Veureu que són orles actuals i divertides, que trenquen els estàndards tradicionals.

També et recomano llegir